onsdag 28. februar 2007

Lekestue


I dag har jeg lyst til å vise fram noen av de søteste ting jeg har i butikken min. Har nettopp fått herlige ting til både gutte- og jenterommet, og jeg klarer ikke slutte å beundre så søte og pene barenting har blitt siden jeg vokste opp.


Jeg kan ikke huske at jeg noensinne hadde særlig pene ting selv, (ivhertfall ikke før jeg fikk det lekre furumøblementet som jeg nå har malt hvitt) ikke hadde jeg pene klær og ihvertfall ikke fine møbler eller et helhetlig interiør, sånn sett er jeg et ekte barn av tidlig åttitall. Sånn som jeg husker det, var mye av det vi barn hadde dengang avlagte voksenting.


Jeg har konfrontert mine foreldre med denne mangelen på estetisk stimulans i barndommen, de forsvarer seg med at det slett ikke fantes pene ting på den tida. Om det er noe de fabrikerer for å unnskylde seg forsømmelsen eller om det virkelig er sant forblir uvisst. Men sikkert er det at det nå finnes vakre ting for barn, og at jeg har en tendens til å overkompensere for mangelen i min egen barndom ved å gi mine egne barn pene barnerom og muligheten til å velge saker de vil ha til interiøret. Og det er nok også derfor jeg synes det er så fint å kunne tilby vakre barneting i butikken min.

12 kommentarer:

elin1976 sa...

Jeg kjenner meg bare så igjen.

Husker jeg skulle få nytt rom dvs. Få rommet etter søsteren min heter det.

Mamma sydde nytt trekk og puter til den gamle sofasengen hennes som nå hadde tilkommet meg.


Mamma malte et bord som min kjære søster hadde laget i sløyden og hun ikke ville ha med når hun flyttet.

Så ommøbelerte mamma.

Men jeg fikk jo nye gardiner da, som ikke minst passet til sofasengen... Jepp. Slik var min barndom.

Og mine kjære søstre klager på at jeg kom fra Levi`s genrasjonen, de klager på at de aldri fikk en enseste levi`s bukse.


Når jeg ser tilbake synes at det var vel fortjent med tanke på det skrotet jeg måtte ha etter de...

Ønsker deg en fin dag og jeg skal aldri, ja jeg sier aldri la en eventuell søster eller bror arve møblene etter Tina om den tid kommer. Ønsker deg en fin dag:O)

anniche sa...

Ha, ha, haaaaa- jeg lo så jeg datt av stolen når jeg leste dette her!
Ja, kan du tenke deg:) Det var ikke rare griene:)
Men hvis vi tenker etter:
køyeseng?
store frekke lenestoler
multibenker-lite 80 talls,hehe
Furu ting- eller hvie fine spon ting.
så beskjedene plakater ....
ok, dette var kanskje når vi var blitt litt elde da- men om ikke annet, hehe!
Jeg husker iallefall best køyesengen! men utover det...vel, @nnicheeh!
klem fra

Hulda sa...

Så flotte ting du har fått i butikken. Syns jeg hadde masse fint da jeg var lita. :)

moderncountry sa...

Ja, det er sikkert derfor jeg også samler på alt rosa og søtt, fordi jeg ikke fikk så mye av det i barndommen..Vel, ikke noe for å være ærlig...men det gjør ikke noe, så lenge vi kan ta det igjen nå ikke sant ? :) Bare lev deg ut du! Natta

Annettes Hobbyblogg sa...

Åååå, så søte ting!!!

Olstad sa...

Ha ha ha, det er så rett så rett det du skriver. Køyesenger husker jeg også godt fra min oppvekst. Brunbeisede fra slutten av 70 tallet med digre cord puter....

Så fine ting du har i buttikken. Gleder meg til å se mer.

Ellie sa...

Jeg får være "the odd one out" her sammmen med Hulda :-), for jeg hadde faktisk også en del fine ting som liten. Og da tenker jeg ikke på sofabenken i finer med brun- og oransjerutede puter som jeg fikk på begynnelsen av 80-tallet, for den var en katastrofe ;-)Men bortsett fra den, som ganske snart fikk et rosa pledd over seg, hadde jeg hvitmalte kurvmøbler, dyp rosamønstret tapet, og hvite gamle gardiner med heklet kappe. Men så var hvitt og rosa rom den store drømmen også, så jeg satte litt inn på å få det som jeg ville kan du si :-)

Anna Lisa sa...

Ja her var det mykje fint til barnerommet. Kjekt å kunne pynte med slikt synes eg.) skal snart begynne å innrede barnerom og da er det koselig med inspirasjon og tips:) Ha en fin helg :) Klem

daisy sa...

Åå, så nydelige ting! Kjempesøte!
Jeg synes også jeg hadde en del fine ting da jeg var lita, men nå er jeg født litt senere på 80-tallet.. Husker da jeg skulle få mitt første rom, alene, og hadde lyst til å male det lyseblå og rosa.. Huff, så sur jeg ble da jeg ikke fikk viljen min! Men i ettertid er jeg virkelig glad for at mamma og pappa satte ned foten..! :)

Ønsker deg en flott helg!

Tonje sa...

Så vakre ting til barnerommet! Jeg hadde heller ikke noe særlig vakre ting på barnerommet men jeg satte mitt eget preg på det og jeg ommøblerte en gang i uken=)
For ett herlig bilde under her også,det fatet og den kannen var helt vidunderlig. HA en flott helg

kreoline sa...

Tuuusen takk for gaven min hemmelige venn, endelig fikk jeg vite det. Hadde aldri gjettet det da jeg ikke visste hvem du var. Creme de la Creme har jeg kikket inn i mange ganger, har den også i linksiden min. Jeg forsto at det kanskje var en som hadde butikk, men ikke hvem, men nååå vet jeg. Så skal jeg komme tilbake ofte til den koselige bloggen din. Ha en fin uke. :)

Karna sa...

Det finnes utrolig mye fint til gutte -og jente rom, kan heller ikke huske at det fans slike fine ting da jeg var liten, så iallefall ikke snurten av noe slikt...=)