søndag 4. februar 2007

Jeg trenger hjelp..

.. av smarte, lure, flinke og kreative bloggere!
Jeg skal nemlig bygge nytt kjøkken, og har i den forbindelse et lite problem. Jeg vet hvordan alt i kjøkkenet skal se ut og stort sett hvor jeg får tak i det, men vifte og hette er jeg usikker på.
I det rommet hvor vi skal ha det nye kjøkkenet kommer vi inn gjennom en dobbel glassdør, og på veggen i mot har vi to vinduer og midt mellom vinduene, rett overfor døren,
skal hetten være.
(Slik ser det ut nå, (for tiden tjener det framtidige kjøkkenet som showroom for butikken min, og siden vi har begynt å tenke på å tømme for å gjøre plass til kjøkkenet er det litt rotete))
Det blir det første man ser når man kommer inn i rommet, og de doble dørene kommer for det meste til å stå åpne, så man kan se hetten fra andre deler av huset også.
Med andre ord blir den et skikkelig fokuspunkt.
Derfor er det så viktig for meg å få den helt, helt rette løsningen.
Samtidig har vi et ganske lite budsjett, så det er ikke rom for de helt
store utskeieleser og dyre designløsninger. Dette er sånn cirka hva jeg ønsker meg:

Dette bildet og det helt øverste er fra Kvänum

Så det jeg trenger hjelp til er følgende:

-hvor får man tak i slike hetter?

-kan man lage noe sånt selv eller ved hjelp av en dyktig handverker?

-har noen en eller flere gode ventilatorhette-ideer til meg?

Jeg setter UTROLIG stor pris på tips og tilbakemeldinger på dette!
Hvis du bare har en liten hilsen, setter jeg stor pris på det også;)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hm....kan dessverre ikke hjelpe deg med dette, du kan sikkert få den laget av en håntverker...men det blir sikkert dyrt :)
Ellers må jeg si at jeg liker veldig godt bloggen din, har linket deg på siden min...håper det er greit :)
Ha en fin dag! Klem fra Solstad

Ingrid sa...

Jeg har desverre ingen tips å komme med til kjøkkenet.. men er bare innom for å ønske deg en fin søndag! Lykke til med planene!

olstad sa...

Jeg har ingen gode tips, for har samme problemet selv, men tror jeg har bestemt meg for en enkel glass vifte for finner ingen gode løsninger.

Følger spendt med om det kommer noen tips som jeg kan ta med meg:-)

molly's heaven sa...

Det er ikke hetten som ser sånn ut. Det er et vanlig avtrekk/vifte som er kasset/bygget inn. Det gjør du lett med gips, og kan da lage utformingen nøyaktig, sånn som du vil ha den, str. fasong osv...de som forteller deg at dette er dyrt å lage, vet ikke hva de snakker om! Jeg går utifra at det kjører luftingen, da rett ut gjennomveggen/ytterveggen...Det ligger noen bilder inne på bloggen min...med alternative løsninger, du kan bla mure hele veien opp, og sette inn en frittstående ovn, på mål, mulighetene er mange, jeg har endel bilder liggende, hvis jeg bare klarer å lete de frem! Et sted å sjekke ut løsninger er på ekstrem oppussing USA...hvor de har kommet litt lenger i designen; Husk det er ikke dyrt, hvis du har en skikkelig hådverker, og på en sånn bruker du knapt 1-2 gipsplater til kr. 49.- + stenderverk! Du kan også panele den inn. Etter elektriker har satt punkt for vifte, og trukket rør (strø/tilf.) + evnt montering (d kan dere gjøre selv), vil vel snekkerarbeidet ta noen timer! Lykke til!

molly's heaven sa...

Da var det meg igjen...du kan også bygge den inn med kjøkkeninnredningen til IKEA, i forhold til det første bildet ditt, men som du ser, er det mye større avstand mellom vinduene...på de bildene, eller uten...sånn helt ærlig ville jeg kankje vurdert noe annet som fokuspunkt, med mindre du ALLTID, har det strøkent rundt/på kokeplassen...;)Noen pene veggskap (kan stå på benken), eller noen fine hyller med fin pynt, gir et mye roligere inntrykk, hvis du skal se det fra andre rom, og gjennom glassdør...men det er jo min mening;)

molly's heaven sa...

Du skal kanskje ikke ha gardiner...men for muligheten til det senere, er det greit med litt luft rundt vinduene, også med tanke på å frem listverket...

Karna sa...

Har du plass, skulle du ha laget den øverste, såååå fin. Sikkert ikke vanskelig å få laget selv vil jeg tro....

Tonje sa...

Slike ting man lage selv ja)( Det gjorde min svoger.Du kan også be en lokal snekker lage den.For det er en vanlig vifte inne,resten kan du lage av gift eller annet ubrenbar materiale.Spør en snekker der hjemme for å se hva han kan gjøre=) Jeg anbefaler deg å spørre tre personer om ett anbud,det gjorde vi og da fant vi ut at vi sparte noen 1000-lapper=)Lykke til

Hulda sa...

Har heller ikke noen hjelp ang kjøkkenet ditt, men må bare si at jeg syns bordet du malte ble så lekkert! :)

Fru Champagne sa...

Er ikke sååå god på akkurat det området, men ser at du har fått mange gode tips fra de som vet. Lykke til!
Skrivebordet ble veldig bra; utrolig hva maling kan gjøre....