mandag 7. april 2008

Best og pest

Jeg har nå ladet opp til å vise hva som er best og hva som er pest hjemme hos meg helt siden utfordringen kom i forrige uke. Jeg har gruet meg sånn for å begynne å tenke på hva som er pest og utsatt, og utsatt innlegget.
Heldigvis får man begynne med best og det var faktisk også litt vanskelig; det er mange ting jeg er veldig fornøyd med og det var deilig å skjønne hvor mange ting jeg liker godt med huset mitt, fint å sette fokus på det positive:)
..
Showing the best and the worst in my house. The best of everything in my home is my kitchen: it is light an functional and I have planned it so that it is just how I want it to be.

Det aller beste i huset mitt er kjøkkenet, det er lyst og deilig og har en herlig spiseplass. Har planlagt det selv og fått det akkurat som jeg ville ha det.Best nr 2 er støpejernsovnen som satte inn i stedet for en 70-talls parafinovn. Da vi flyttet inn var hele interiøret typisk 70-talls, men siden huset vårt er fra 1926, er denne runde, detaljrike ovnen mer tidsriktig.
..
Best no. 2 is my cast iron oven. My house was built in 1926, so this lovely, detailed thing works better than the 1970`s ugly oven that was here when we bought the house.

Pest nr 1: I stuen på andre siden av veggen står denne, et utyske av en innretning. Den skulle selvfølgelig vært fjernet, men ting tar tid og den har liksom bare blitt stående der inntil videre. Det er en god ting med den: den passer perfekt til det vakre kaminspeilet mitt:)
..
Speaking of witch: this is the ugly cousin of the one we replaced in the other room, only this one is still here. I would so like to remove it. It has one good quality though; my lovely mirror sits perfectly on it:)

Jeg har litt dårlig samvittighet for å ta med pianoet vårt, det har fantastisk lyd og herlige tangenter å spille på. Men, det er fra 70-tallet og ser ut som 70-tallet:(
Jada, jeg vet at 70-tallet er tilbake i moteverdenen, men hjemme hos meg passer det rett og slett ikke! Jeg vet jammen ikke hva jeg skal gjøre med dette, jeg må jo ha et piano, men må det være dette? Dersom det er noen som har tips om hvor man skaffer seg fint piano (gjerne til en ikke altfor dyr penge), så gi meg et hint.
..
My counciousnes feel a little guilty about mentioning my piano as one of the worst features in my house: it has a wonderful sound and I really enjoy playing it. But, it too has the 70`s theme going on. And yes, I do know that decade is back in fashion, it just don`t suit my home.
I really need to have a piano to play, I am just not sure that it has to be this one.


Vel, det var best og pest-meldingen herfra. Deilig å være ferdig med det.
Ha en kjempefin kveld og en flott uke:)
Veldig hyggelig om du legger igjen en kommentar før du går:)
..

I wish you all a very nice week:)14 kommentarer:

Moderncountry sa...

Takk for koselig hilsen Lykke!!Den ble jeg glad for :) Det var en liten stund siden vi "pratet" nå, og det er alltid like hyggelig :)

Jeg bare dååååner av ditt kjøkken!!!! Hjelpes, det er så lekkert! Nydelige dekorasjoner og den kranen var helt perfekt. Dette kunne jeg like godt plukket ut til mitt eget hus. Håper jeg er like heldig en gang :) Ja og jeg likte godt ovenen din også, så karakterfull.
Dine pest var ikke så ille, men skjønner godt du ikke er så fornøyd med parafinovnen. Den ligner veldig på den vi hadde hjemme da jeg var barn. Den varmet godt men var ikke så flott at det gjorde noe.Men når vintern kom var vi allikevel fornøyde.

Skal si du har det fint rundt deg, sitter og titter på dine siste funn. Vakre terriner!! Og krukker ser jeg også. Jøss så mye jeg har gått glipp av!
Du får unnskylde meg Lykke..Det blir vel litt mye her om dagen. I morgen blir huset tatt bilder av så jeg har styrt rundt her i hele dag. Kom akkurat hjem med enda noen planter. De dør dessverre før jeg får sukk for meg.

Du får ha en fin uke og så snakkes vi! God klem fra Aina ;)O

Tonje sa...

Kjøkkenet ditt er virkelig nydelig..så at ditt hjem skulle presenteres i neste nummer av Bolig Pluss...blir spennende å se litt mere fra hjemmet ditt=)

Ha en flott mandagskveld

Marte sa...

Hei:)
Dine "best" er nydelige!! Jeg har sett kjøkkenet ditt før, og synes fortsatt det er det flotteste kjøkkenet som finnes!! Drømmekjøkken!!!
Jeg gleder meg veldig til neste boligpluss;) Det skal bli så morsomt å se hvordan du har det:)

Ang. hemmelig venn så har du helt rett. Jeg er din venn:)
Hvordan gjettet du det?
Pga hjertet?
Jeg tenkte at du kanskje skjønte det da, men jeg ville så gjerne gi deg et...
Håper du var fornøyd med gaven...
:)

Klem fra meg

Lena i et bæssmorhem sa...

Hei!
Har vært inne og tittet hos deg før, men tror ikke jeg har lagt igjen noen kommentar tidligere... Kjempefint kjøkken du har og den flotte ovnen! Jeg ønsker meg et piano selv, gjerne et gammelt svart med lysestaker på... og det skal være billig... På Finn er det mange som gir bort pianoer, noen er bare brukendes som pynt, men noen står det iallfall at er fullt brukbare. Har ikke skaffet meg noe selv enda for vi er midt i en om-/påbyggingsprosess og har knapt plass til oss selv, så det blir senere...
Så at hjemmet ditt kommer i neste BoligPluss, spennende...
Klem

liven sa...

Hei!! Nydelig kjøkken du har!! Lyst og lekkert!!
Mine foreldre hadde et hus i Eidsfoss når min far levde. Der var det mange forskjellige Eidsfoss ovner. På badet,i diverse soverom og i stuen.
Jeg burde jo ha kapret meg en før de solgte herligheten. De er jo bare så fine. Ovnene de hadde var forskjellige str.på. Du har jo et riktig prakteksemplar av Eidsfos ovnen:O)
Ha en fin kveld:O)

silje-sin sa...

For et nydelig kjøkken!! Der tror jeg jeg kunne flytta inn:) pest'ene dine var jo ikke så ille da,og evt lett å gjøre noe med! Noen pest'er må vi vel alle ha:) Ha en riktig fin kveld! klem fra silje.

Olstad sa...

åhhh for en fin ovn den var virkelig vakker. Heldige deg som har så fin ovn og ikke minst kjøkken det er bare superflott.

Men pest tror jeg nesten at jeg overgår deg. Hos oss har vi ett skrekkens eksempel på ett orgel fra 70 tallet som min mann har bragt i hus nå de senere tid da han trodde gutten vår ville spille på det....

frk. vims sa...

å himmel! for et nydelig kjøkken!! mannen i huset ville ikke ha hvitt da vi pussa opp for 2 år siden. så vi har brune fliser (de er knallstilige da, men ikke like fine som dine)

hvordan ser et piano fra 70-tallet ut? slik som piano på gamle skoler ser ut? en stor lysestake gjør den sikkert vakker ;)

ha en fin fin dag!

Stine sa...

Hei!

kjempefin blogg!! Og veldig lekkert kjøkken :-) Vi holder på å bygge hus, og det er kjempegøy å kunne få det helt som vi vil. Ønsker meg en hvit porselenskum, slik som du har. Men er litt i tvil på hvor godt den holder seg. Har du gode erfaringer med den? Om den er lett å holde ren og ikke skaller av? Greit å høre med noen som har den, før jeg kjøper en sånn selv :-) Ha en fin dag! Klem stine

Klarafina sa...

Kjøkkenet er en drøm! Jeg ønsker meg en slik vask.

LISBETH---<-@ sa...

Nydelig best. Herlig å få kjøkken som en vil, det fikk jeg også og er overlykkelig for det. Gamle støpejernsovner er vakre, har en og aldri om den skal ut av huset. Og pesten , noe er det i alle gamle hus skulle en tro, pytt pytt.
Klem

LISBETH---<-@ sa...

Glemte pianoet, naboen arvet et svart et, hun fikk det omlakkert til hvitt..det ble nydelig.

Dinah sa...

Ååå for et nyydelig kjøkken! Der kan jeg tenke meg at du trives godt! det var rett og slett veldig lekkert! Og for å ikke glemme den flotte ovnen!
Slik en parafin/ved ovn greie har vi også hatt. Heldigvis fikk vi den ut rimelig kjapt.
Ha en fin helg!

Torill sa...

Eg har ein far som lakka eit gamalt piano i kvitt. Då vart det som nytt igjen.