mandag 3. desember 2007

Toalettkommode..

.. er et ord som får ny betydning i mitt soverom. Jeg har fått en gammel butikkkommode etter min oldefars butikk på mitt hjemsted. Der var den en del av en innredningnen. Da butikken stengte, ble deler av butikkinnredningen tatt vare på av min farfar, men siden denne kommoden hadde vært innebygd, var det egentlig bare fronten som var fin da jeg fikk den. Derfor har jeg og mannen min hatt litt av et prosjekt med å sette på panel på sidene og lister og litt av hvert slik at den skulle bli fin.

Alt det nye er malt i en farge som jeg jobbet bare litt med å få så lik som mulig;) Jeg kunne jo ha malt hele fronten, men for meg vare det viktig å bevare den fine slitasjen fra mange års butikkvirksomhet. Det er litt gøy å vite at min oldefar har trukket ut disse skuffene og at de er akkurat som da han eide butikken.


Butikken var i drift så lenge at jeg kan huske akkurat hvordan det så ut og luktet. Og jeg husker hva som var i mange av skuffene i denne kommoden.
Jeg har tenkt mye på hva jeg skulle fylle skuffene med; det er jo ikke store plassen i hver. Lenge trodde jeg at kommoden skulle stå bare til pynt og det var jo litt trist og ganske dumt å ha et møbel somer såpass stort som bare står der uten funksjon.
Men, så kom jeg på en av mine bedre ideer: jeg har jo en mild form for skodilla og samlingen min av fottøy hadde forlengst vokst ut av pappeskene jeg hadde i bunnen av klesskapet mitt. Og det fine er jo at i hver skuff er det akkurat plass til ett par sko, så kommoden du ser her huser nå 31 av mine skopar, den 32 skuffen har jeg en del smykker og stash i. Praktisk? Det synes jeg!

På toppen av kommoden har jeg laget toalettkommode, med smykker og øreringer lett tilgjengelig. Det er jo hyggelig å ser de fine tingene man eier, og når man ser tingene så blir de brukt oftere.
På toppen står det også et trefløyet speil, der kan jeg stå så lenge som helst og kikke meg selv i øynene.
Neida;)
Men det er jo praktisk når man skal sette i øredobber eller se om et smykke passer til. De fleste av tingene har jeg kjøpt i min egen butikk, det har blitt et par flere pene ting i hjemmet etter at jeg åpnet:)

Et mildt duftlys passer godt på soverommet. Legg merke til hva det heter: ikke at det skal være noe press her i gården, neida!:)
Ha en riktig fin 3. desember og kom snart igjen:)

6 kommentarer:

elisabethj sa...

hei kjære venn:) Så koselig med nye innlegg hver gang jeg er innom, hehe... Lekre kakebokser fra Nigella, og den kommoden din var helt råååååå! Har sett de smykkeskrinene du har på kommoden din, lurer på om de blir julegave til min kjære mamma i år, det man ser at man har blir nok helt sikkert brukt oftere:)

Gooo mandag, jeg kommer tilbake:)

Marte sa...

For en nydelig kommode!!! Du burde jo kalle det en sko-kommode;)

Er det ikke det alle jenter drømmer om?
En sko-kommode!! Jeg hadde elsket den. Du er veldig heldig. Også så koselig med så mange minner. Og jeg er helt enig i at man burde beholde originale fronter og lignende om man kan. Det er jo det fineste:)

Hilsen Marte

elin1976 sa...

Nå sitter jeg her og er grønn som en hest.....oi den var fin. Du er skikkelig heldig og sånne finnes det nok ikke mange av. Det gir soverommet et helt unikt preg og jeg er fortsatt grønn:O)

Hulda sa...

Så fin den kommoden var! Du var skikkelig heldig som fikk den fra din farfars butikk. Nydelige smykkeskrin og lys også. Ha en fin dag, kom gjerne innom meg også. :)

Flower Power sa...

For en aldeles nydelig kommode! Det må jo være artig å ha noe så flott etter din oldefar:) Smart å bruke den til sko, skulle gjerne hatt en sånn en her i heimen også. Du har pyntet så nydelig oppå også....fine smykkeskrin, og kjempepraktisk smykkeholder.....og litt godlukt er jo ikke å forakte heller:)Aldeles vakkert ble det. Akkurat sånn jeg ville hatt det på soverommet mitt, som desverre er altfor lite:(

Kos deg i adventstiden, vi tittes....

ENGEL sa...

åååååå!sånn vil jeg også ha!den var bare helt skjønn!sukk!