mandag 29. oktober 2007

Nye kjøkkengardiner.....er kommet i vinduene våre. Lette lenge etter overlaken med broderi eller blonde som kunne passe, men utålmodgheten ble for stor; tilslutt måtte jeg til pers og sy blonder og vanlig hvitt lerretsstoff sammen. Ble veldig fornøyd med resultatet.

Det er noe uker siden gardinen kom opp. Nå for tida jobber jeg nemlig fra 12 til 16 timer i døgnet, så det blir ikke så mye tid til sying, blogging og kommentering rundt i bloggene deres. Beklager! Kommer sterkere tilbake...

Ønsker alle der ute en riktig fin uke:)

søndag 21. oktober 2007

Middag i det grønne

Har lenge hatt som forsett at vi skalvære mer ute; tida går og det er mye man skulle gjort og vips er dager og uker gått uten at man har fått vært utendørs. Som et bidrag til mer fristende utestunder kjøpte jeg i uka som gikk en bålkurv hos I Gros hage, og i dag var det på tide å prøve den. Derfor ble hele familien sendt ut i hagen på jakt etter gode pølsepinner før vi møttes rundt leirbålet med pølsene våre. Nå har vi planlagt at vi skal ha alle søndagsmiddagene våre her ute (med mindre det er så vått at vi ikke får fyr på bålet)
På min tur rundt i hagen kom jeg over flere høstlige motiver som ble foreviget, noen av de får du se her...I interiøret liker jeg at det er lite farger (les: hvitt, hvitt, hvit) men hvem kan stå for slike høstfarger og dramatiske kontraster ute? Jeg elsker det og synes høsten er en undervurdert årstid, og fra i dag er høsten i ihvertfall min favorittårstid.


Ha en riktig fin søndagskveld!

lørdag 20. oktober 2007

God helg..


..til alle som er innom her!
Selv har jeg jobbet til kl 24 de to siste kveldene og i går og i dag har jeg stått opp kl 6 for å jobbe litt før de andre i familien står opp. Men i dag tar jeg helg: skal legge meg kl 22 og kanskje strekke morgenen helt ut til klokka åtte i morgen: luksus!;)
Skiltet som ønsker engler velkommen fikk jeg inn til butikken i går, det kommer fra TrendKompagniet. Da vi bestilte de tidlig i sommer ante vi ikke hvor dagsaktuelle de ville være ved ankomst:) Men, jeg synes at man kan tolke teksten som man vil, og for meg er de nærmeste englene barna mine, og de er jo veldig velkomne her.onsdag 17. oktober 2007

Endelig entre..


Tenkte jeg skulle vise noen bilder fra entreen vår i dag. Har fortalt litt om den før, men jeg gjentar gjerne meg selv litt: da vi flyttet inn i huset vårt var dette nokså lille rommet to pyttsmå, mørke rom. Vi bor i et hus fra 1920-tallet med kjempefin form og planløsning. På 70-tallet ble huset påbygd og renovert. De forrige eierene hadde vært veldig flinke til å ta vare på huset, men stilen og fargene var ikke helt som vi ville ha det. Da vi flyttet inn, hadde vi ikke kapasitet til å renovere huset i et røsk, så derfor valgte vi å male alle rom i lyse, nesten hvite farger. Sånn kunne vi orke å leve i huset i årene mens vi renoverer litt etter litt.

Entreen er i den nye delen av huset. I fjor tok jeg og mannen min oss en helg hvor vi rev ned skilleveggen, la nytt panel, flisegulv med varmekabler og malte. (Når jeg tenker etter brukte vi nok liiiitt mer enn en helg, ikke si det til mannen min, han har visst fortrengt det;)
Jeg valgte å male veggene i en lett brukket hvitfarge, det kommer lite naturlig lys til rommet, det eneste vinduet er i en grønnaktig farge. Det er veldig fint og faktisk et oroginalt vindu som de forrige eierene valgte å bevare og bygge inn i den nye delen av huset. Døren er fra syttitallet, den har jeg malt hvit. Med tid og stunder skal den nok byttes med en fin, ny dør med glass og isolasjon, for å slippe mer lys og mindre kulde inn..
For å få litt tyngde har jeg valgt å bryte det hvite med en svart skjenk, sorte gummestøvler og noen få svarte detaljer. Kurvene som du skimter i speilet skal nok behandles slik at de får et grått, værebitt utseende, bare jeg får tid...
Posen i fløyel som henger fra hattehyllen fikk jeg i min aller første runde på "hemmelig venn". Den har Karna laget, og den passer perfekt inn. Den henger alltid på plassen sin, de andre gjenstandene på hyllen byttes etter sesong og humør.
En ganske stor madonnafigur av betong ønsker velkommen på den lille trappeavsatsen.
Det var alt fra entreen min.
Takk for at du tittet innom meg. Kom snart igjen.
Klem fra meg:)søndag 14. oktober 2007

Blomstrende helg..

..ettersom min Mårbacka-pelargonia har begynt å blomstre igjen. Jeg ble nokså overrasket for jeg trodde slike planter likte å gå i hi på vinteren;)
Derfor tenkte jeg å be dere med-bloggere om råd: hva er det man skal gjøre med pelargonier om høsten. Jeg tror jeg har hørt at de skal skjæres tilbake, men hvor mye og hvordan? Skal de settes kaldt eller varmt, lyst eller mørkt? Jeg har hørt og lest om dette mange ganger før og trodd at dette skulle jeg nok huske, men her står jeg og vet ingenting. Så jeg blir veldig ,veldig takknemlig for noe tips her..
Ellers vil jeg bare si: nyt søndagen, jenter!

fredag 12. oktober 2007

God helg...
...til meg! I dag da jeg kom hjem fant jeg nemlig en utrolig lekker pakke som ventet på meg, og det skjønner dere nok at var en fantastisk hyggelig start på helgen.


Inni lå disse nydelige pakkene og et skjønt kort.


Inn pakkene lå:
To hjerter og et kors, som min hemmelig venn har laget selv, en glassvase, et hvitt lys og en liten skål i pressglass. Alt passet så utrolig godt til min smak og jeg er spesielt takknemlig for at min hemmelige venn har tatt seg tid til å lage noe selv til meg. Så tusen, tusen takk min hemmelige venn. Jeg vet som vanlig ikke hvem min venn kan være, men kanskje dere andre har mere peiling?
En riktig god helg ønskes til dere alle:)

torsdag 11. oktober 2007

I all hast..

..gir jeg et lite glimt av entreen vår. Har nevnt flere ganger at jeg skal vise den, desverre er det aldri ryddig der lenge nok til at jeg får tatt noen fine bilder, men her kommer et lite bilde som ble tatt rett etter at vi hadde pusset opp. Jada, vi som i "jeg og mannen min" har gjort alt selv, untatt det elektriske. Vi trodde det skulle bli en liten jobb, men siden dette rommet var to bitte små rom med en skillvegg som skulle rives, mye fæle lister, vegg-til-veggteppe og lignende etterlevinger ffra 70-tallet som skulle ut, og for ikke å nevne at vi, fortsatt både jeg og mannen min, ikke akkurat er utdannete handverkere, så ble det en hel helg med jobb fra morgen til kveld, (pluss maling, maling , maling i lange tider etterpå). Men så ble vi vedig fornøyde med resultatet, det gir en god følelse å ha laget noe selv.

En ekstra god hilsen til alle som titter innom her og legger igjen kommentarer, det setter jeg utrolig stor pris på, spesielt nå som jeg føler meg som en litt dårlig bloggvenn. Er utrolig travel for tida og får ikke kommentert så mye som jeg skulle ønske, men jeg skal prøve å ta det igjen senere.

mandag 8. oktober 2007

En hyggelig uke...

...full av kreativt småpussel ønskes til alle. Av bildet å dømme kan det se ut som jeg ønsker dere en god jul også, men det venter jeg litt med;) Ville bare vise siste skudd på min kreative stamme: juletreteppe og julestrømpe; litt av hva jeg har puslet med etter høstferien. Dagene er så travle (og entreen min så full av pakker) at det blir nok ikke tid til å vise fram entreen min som lovet, riktig ennå.
Stor klem og takk for at du ser innom meg:)