søndag 14. oktober 2007

Blomstrende helg..

..ettersom min Mårbacka-pelargonia har begynt å blomstre igjen. Jeg ble nokså overrasket for jeg trodde slike planter likte å gå i hi på vinteren;)
Derfor tenkte jeg å be dere med-bloggere om råd: hva er det man skal gjøre med pelargonier om høsten. Jeg tror jeg har hørt at de skal skjæres tilbake, men hvor mye og hvordan? Skal de settes kaldt eller varmt, lyst eller mørkt? Jeg har hørt og lest om dette mange ganger før og trodd at dette skulle jeg nok huske, men her står jeg og vet ingenting. Så jeg blir veldig ,veldig takknemlig for noe tips her..
Ellers vil jeg bare si: nyt søndagen, jenter!

5 kommentarer:

Tonje sa...

for ett nydelig bilde=)

Skal du få inn slike tallerkenhyller?? Vet du ca pris da??

moderncountry sa...

Nyyyydelig bilde Trille! Potta var så vakker..
Hjelpes, der spør du feil person. Jeg har selv en som akurat har blomstret igjen. Ja, og den jeg har ute bør iallefall tas inn før frost vet jeg. Men å beskjære dem vet jeg ikke noe om. Kanskje du skulle spørre Karin i bloggen
Ute og inne? Ho har mye greie på planter og hagestell. Her har du linken : http://uteochinne.blogspot.com/
Nyt kvelden, klemmer (",)

Sanna sa...

Ja naturen lar seg ikke stoppe selv om det blir høst - så morsomt med blomstrende pelargonier i oktober ;o) Ser at vi kommer fra samme by og liker mye av de samme. Nettbutikken din er bare så fin - skal ta meg en ordentlig runde i den og se hva spennende du har å by på. Jeg blir liksom litt sånn nysgjerrig jeg når jeg vet du er i samme byen....hi, hi ! Ønsker deg en flott uke som kommer ;o)

Olstad sa...

Dette med pelargoniaer er vanskelig synes jeg, forrige vinter hadde jeg mine i stuevinduene ikke spesiellt vakkert eller egent for blomstene. I år hadde jeg tenkt å bære mine ned i kjelleren, men er nok litt sent ute...Da det ser ut som de frosset.

Albertines verden sa...

Så rart og litt deilig. Jeg ar samme "problem" med Mårbacka som deg. Hadde funnet ett egnet, kjølig sted for overvintring, men de blomstrer og blomstrer fortsatt. Har sluttet å gi de gjødsel, men synes det er trist å klippe ned noe som fortsatt er så vakkert. Hadde også to hvite som jag har hatt ute, de så mismodige ut, så jeg klippet de litt ned og satte de inn, og jammen satte ikke de også igang med ett vell av knopper og blomster. Ja, denne blomsterverden kan man ikke bli klok på. Regner med at de gir seg etter hvert. Har bestemt meg for å få de tilbake, frodige og lekre neste år, basta! Ha en flott uke!