søndag 30. desember 2007

Ønsker deg et..

..et riktig godt og spennende nytt år!
Med noen bilder fra et julepyntet hus tar jeg fravel med det gamle året og hilser det nye velkommen.
Julens borddekorasjon: nesten lik som fjorårets med julekuler, gran, voksblomster og hvite nelliker i høy sølvbolle.
Trappen er prydet av grangirlander. Tips til de som ønsker å gjøre noe lignende til neste år: bruk ikke vanlig norsk fjellgran. Etter to dager var den helt tørr og hva gjør vanlig gran når den er tørr?
Jo, den slipper nåler. Dette bildet er fra 22. desember, den 23. desember sto jeg ute og lagde en nye girlander av barlind, den har holdt på nålene og er stadig like pen, bilde kommer kanskje en av dagene...


En liten hylle med grankrans ( av edelgran) og julestrømpe, kremmerhus med julefduft fra Jeanne d`Arc, lys og kjære bilder. Over et antikt relieff av Madonna med barnet som jeg kjøpte i Italia forrige sommeren, (henger litt høyt men der var en spiker og så har jeg ikke kommet meg til å flytte den ned ennå..)

Og, igjen:
Et riktig strålende nyttår ønskes dere alle.
Vi sees vel igjen på nyåret?

Klem!





mandag 24. desember 2007

God jul..


.. to everyone of us.
Og spesielt til mine trofaste bloggvenner som har lagt så utrolig hyggelige kommentarer igjen til meg med ønsker om en god jul. Når julefreden hever seg igjen skal jeg ta meg en skikkelig runde rundt på bloggene deres, men til nå i desember har barn, butikk og hus tatt alle døgents timer. Disse to neste dagene skal hver time gå til familiekos og julehygge og det gleder jeg meg virkelig til.


Så ønsker jeg dere alle en riktig god og fredelig julefeiring.
Takk for alle hyggelige stunder i bloggverdenen dette året som snart er over:)

mandag 17. desember 2007

Litt nærmere julen..

..for hver dag. Det er mye og gjøre og lite tid mellom jobb, barn og blogging:) Når det gjelder pyntingen prøver jeg å bli ferdig med små prosjekter hver dag, merkelig hvordan motivasjonen for å pynte alltid er mye høyere enn for rengjøring og rydding;)
I dag har en ny laurbærkrans kommet opp i entreen. Trodde at de laurbærbladene man får i små kryddeposer i daglivareforretninger var tingen til et slikt formål. Hvis det er andre som er fristet av ideen kan jeg berolige med at det IKKE er tingen! Etter mange forbannelser slengt ut over blader, krans og meg selv, kom jeg til at med en kombinasjon av lim og stiftemaskin, så ble bladene der de skulle. Men slike tørkede blader er og blir skjøre greier...
Men nå er kransen oppe og jeg syntes den ble fin der den henger,
så da er alle vonde ord gjemt og glemt:)
Ha en riktig fin 17. dag i advent og takk for at du så innom meg i julestria:)

søndag 16. desember 2007

Gjør det enkelt..




Har laget dørkrans til ytterdøra. På utsiden hadde jeg bestemt meg for en enkel krans av misteltein i hjerteform. Er så heldig å bo et sted hvor mistelteinen trives og siden det er en av mine yndlingsvekster til jul, prøver jeg alltid å få tak i så mye som mulig. Hjertekransen hadde jeg sett på forsiden av en bok og syntes den så utrolig nydelig ut, men da jeg fikk en stor bunt misteltein i handa, så syntes jeg det var enda penere. Litt som når den henger der på treet; enkelt og naturlig. Så det ble ingen krans, men en bunt. Ytterdøra vår er litt gammeldags og brun, den skal males til sommeren, fordelen med den er at den hvite blonden kransen henger i vises så godt.

På innsiden av døra hengte jeg opp en helt enkel krans av bjørkekvist. Den henger i samme blondeband som mistelteinen, satte bare en liten, liten tegnestift på toppen av døra for å utligne vektforskjellen. Liker å holde det enkelt, selv til jul. Pynten hos oss består mest av planter og lys. Ja, vi slenger jo på litt julekuler og engler her og der, men bestemte meg for mange år siden ( da jeg var ca 12 år) at det aldri skulle se ut som om julnissens sekk hadde eksplodert i min stue, så det hele er ganske rolig for øynene.
...
Ønsker alle bloggere en herlig siste uke før jul. Pynt og bak alt hva dere makter nå:)

onsdag 12. desember 2007

Tablåer med julestemning...


..er jo så smått begynt å pynte litt til jul, her er et lite utsnitt fra spisestuen. Korset og kirkesaken er typisk fransk i stilen, men det gjelder å passe litt på så det ikke blir for likt et alter. Tanken er at det skal være avslappet og landlig og mer enn å være fokuspunkt skal korset være litt sånn "by the way", bare noe som er der, passer inn og er pent.
..
Gleder meg til å pynte huset med blomster og fine ting som vi tar fram i jula, men har tenkt å få ryddet og rengjort skikkelig før jeg tar fram flere ting, så det var det med tid til alt, da.. Det blir vel slik at vi blir akkurat ferdig med pynting og matlaging og gavepakking og nissekostymet før vi stuper i seng sent på lillejulaftenen i år også:)
...
Ønsker dere alle noen gode og hyggelige førjulsdager:)

tirsdag 11. desember 2007

Dancing Queen


.. er hva man føler seg som i disse skoene. De glitrer og blinker ved hver bevegelse, nesten sånn at man må se ned på føttene sine hele tiden; ser lite smart ut! Var på julebord i helga og skinte med sko og veske, siden da har både skoene og vesen blitt stående og skinne på et bord i andre etage. Liker å lage små tablåer, dette er litt kjedelig ennå, men man trenger jo ikke gjemme de pene tingene sine i et skap hele tiden.

onsdag 5. desember 2007

Spennende nyhet..


.. i butikken i dag. Bare se:

en kjempelekker boks med fire husholdningsåper og en cremesåpe til kropp og hender. Alt pakket så lekkert og nostalgisk, i flotte flasker og med nydelige etikketter at det er en fryd for øyet.
Dette er produsert av tradisjonsrike Freyasdal såbefabrikk. I presentasjonen av såpene og fabrikken står det.
"Den erverdige kristiansandsfruen Gerda Freyasdal var en myndig dame med liten sans for lediggang og taskenspilleri. Hun ville ha det rent og pent rundt seg.
Og slik Gerda ville ha det – slik ble det. Da Gerda fant ut at den faste sæben ikke
levde opp til hennes strenge standarde, måtte noe skje. Hennes eldste sønn, Severin,
var derfor langt på vei forutbestemt til å bli sæbekoker. I samarbeid med sin mor utviklet han spesialsæber
til de fleste av hjemmets gjøremål. Severin, som i tillegg til Kristiansands
reneste ører hadde et godt hode,grunnla i 1888 Freyasdal Såbefabrikk AS."
Jeg tror dette vil være en kjempeflott gaveidè. Hvis det er noen som er like forelsket i pene og praktiske ting som meg, så kan boksen med såper nå kjøpes hos http://www.creme.no/

Ha en riktig fin adventskveld. Titt innom meg igjen snart, har store planer om å være mer aktiv som blogger nå framover:)


tirsdag 4. desember 2007

Adventskalenderen vår..


..ser slik ut. Sydde den for 4 år siden. Den gang synes jeg den var veldig hvit til å være jul, i dag hadde jeg nok valgt å lage den enda hvitere. Men, vi er veldig glad i den og det er mange gode minner rundt denne kalenderen.
Det er husets barn som får æren av å åpne adventskalenderen. Noen dager er det en liten presang, andre dager er det et lite kort med en hyggelig aktivitet som vi skal gjøre sammen. Håper på sne så et kort kan si at vi skal dra på aketur;)

Ha en riktig fin kveld og tusen takk for at du er innom meg.
Og beklager at det blir så få besøk rundt på bloggene fra min side, skal prøve å få litt bedre tid snart...
:)

mandag 3. desember 2007

Toalettkommode..

.. er et ord som får ny betydning i mitt soverom. Jeg har fått en gammel butikkkommode etter min oldefars butikk på mitt hjemsted. Der var den en del av en innredningnen. Da butikken stengte, ble deler av butikkinnredningen tatt vare på av min farfar, men siden denne kommoden hadde vært innebygd, var det egentlig bare fronten som var fin da jeg fikk den. Derfor har jeg og mannen min hatt litt av et prosjekt med å sette på panel på sidene og lister og litt av hvert slik at den skulle bli fin.

Alt det nye er malt i en farge som jeg jobbet bare litt med å få så lik som mulig;) Jeg kunne jo ha malt hele fronten, men for meg vare det viktig å bevare den fine slitasjen fra mange års butikkvirksomhet. Det er litt gøy å vite at min oldefar har trukket ut disse skuffene og at de er akkurat som da han eide butikken.


Butikken var i drift så lenge at jeg kan huske akkurat hvordan det så ut og luktet. Og jeg husker hva som var i mange av skuffene i denne kommoden.
Jeg har tenkt mye på hva jeg skulle fylle skuffene med; det er jo ikke store plassen i hver. Lenge trodde jeg at kommoden skulle stå bare til pynt og det var jo litt trist og ganske dumt å ha et møbel somer såpass stort som bare står der uten funksjon.
Men, så kom jeg på en av mine bedre ideer: jeg har jo en mild form for skodilla og samlingen min av fottøy hadde forlengst vokst ut av pappeskene jeg hadde i bunnen av klesskapet mitt. Og det fine er jo at i hver skuff er det akkurat plass til ett par sko, så kommoden du ser her huser nå 31 av mine skopar, den 32 skuffen har jeg en del smykker og stash i. Praktisk? Det synes jeg!

På toppen av kommoden har jeg laget toalettkommode, med smykker og øreringer lett tilgjengelig. Det er jo hyggelig å ser de fine tingene man eier, og når man ser tingene så blir de brukt oftere.
På toppen står det også et trefløyet speil, der kan jeg stå så lenge som helst og kikke meg selv i øynene.
Neida;)
Men det er jo praktisk når man skal sette i øredobber eller se om et smykke passer til. De fleste av tingene har jeg kjøpt i min egen butikk, det har blitt et par flere pene ting i hjemmet etter at jeg åpnet:)

Et mildt duftlys passer godt på soverommet. Legg merke til hva det heter: ikke at det skal være noe press her i gården, neida!:)
Ha en riktig fin 3. desember og kom snart igjen:)

søndag 2. desember 2007

Når en pepperkakebaker..

..får smaken av jul, så går det unna i svingene! I dag har hele familien stått til albuene i hvetemel og andre gode saker, for i dag har vi bakt. To av sortene er i boks; pepperkaker og sjakkruter. Vi spiser egentlig ikke så mye småkaker, men baker litt for hyggens skyld.
Jeg synes det var en glede å ta frem mine nye Nigella Lawson-kakebokser i ensfarvet kremhvitt. Fint til mitt kjøkken! Disse finnes i butikken min, bare som et lite tips til andre som en manisk ensfarvet i smaken sin;)
Ha en riktig god søndagskveld, jenter:)

lørdag 1. desember 2007

I den søte adventstid..

.. koser vi oss med pusling og baking. På meg kom riktignok adventen som julekvelden på kjerringa: overraskende. Har virkelig tida gått så fort? (et sikkert tegn på at man blir eldre;)

I dag oppdaget jeg altså at det er 1. desember og at første søndag i advent er allerede i morgen, der sto jeg da uten adventskrans. Det MÅ man jo bare ha, vi har fast tradjjson med å tenne lys og lese eller synge adventsversene. Så jeg fortet meg å lage en, så man kan se seg selv i øynene og holde en standsmessig adventstid. Jeg tror jeg har sett en lignende kransi et blad, men da man ikke har tid til å tenke selv, så får man vel la seg inspirere av andre..?


Her kan du se hvordan jeg laget min krans:


En ferdiglaget pilekrans ble sprayet med snespray.

Kongler funnet ute, ble sprayet med snespray, så fikke hele herligheten en god porsjon glitter over seg.

Detaljer fra krans og lys.

Tilsist satte jeg kransen på et sølvfat, og valgte å sette fire syrenfargede blokklys med nummererte speilskilt i midten av kransen. Ville egentlig hatt hvite lys, men det hadde jeg ikke, så da ble det en lys utgave av adventsfargen. Ganske fint ble det..

..men den er ikke helt ferdig. Skal også sette på noen snøbær og litt fjellblomst, men det regnet sånn i dag, så jeg orket rett og slett ikke gå på jakt etter slike i hagen. Da får adventstid være adventstid, jeg venter med det til været blir tørt. Sikkert ingen andre som merker noe??

Så vil jeg ønske dere en god 1. adventshelg, takk for at du ser innom:)
Nå er det bare 23 dager igjen til jul!(panikkpreget fryd)